

## **Final Board of Directors Agenda**

Atlanta Marriott Marquis Room L504 Friday, November 15, 2019 8:30 am-5:00 pm

### **Board of Directors Attending**

Terry Shevlin, President	Audrey Gramling, Dir
Elaine Mauldin, President-Elect	Mary Harris Stanford,
Marc Rubin, Past-President	Property
Mark Taylor, Vice President-Finance	John Hepp, Director-I
Steve Kaplan, Vice President-Education	Interaction
Mark DeFond, Vice President-Research and Publications	Mark Beasley, Vice P
Wim Van der Stede, Director-Focusing on International	Tracey Sutherland, E

 Audrey Gramling, Director-Focusing on Segments
 Mary Harris Stanford, Director-Focusing on Intellectual Property
 John Hepp, Director-Focusing on Academic/Practitioner Interaction
 Mark Beasley, Vice President-Finance-Elect
 Tracey Sutherland, Executive Director

#### **Board of Directors Not Attending**

Tracie Miller-Nobles, Director-Focusing on Membership

### **Guests & Staff Attending**

Cindy Durtschi, Council Chair	
Julie Smith David, Chief Innovation Officer	

Barbara Brady, Senior Director, Operations

#### **Tentative Agenda**

		Attachments (Bw-Board website,	
Time	Topic (V = Vote)	H-Handout, L-Link)	Presenter(s)
8:30 am (15 min)	<ul> <li>A. Welcome</li> <li>1. Opening Remarks</li> <li>2. Agenda Review</li> <li>3. Approval of Board of Directors August Meeting Minutes (v)</li> </ul>	Bw, H – November Agenda Bw – Draft August Minutes	Terry Shevlin
8:45 am (30 min)	B. Executive Director's Report		Tracey Sutherland
9:15 am (60 min)	<ul> <li>C. AAA Business Model project</li> <li>Review Integrated Financial Reports, Policy drafts and Allocation Updates</li> </ul>	Bw, H – Draft financial policy	Elaine Mauldin Mark Beasley
10:15 am (30 min)	Break		
10:45 am (120 min)	C. AAA Business Model project (continued)		Elaine Mauldin Mark Beasley
12:45 pm (60 min)	Lunch – Room L505		

Time	Topic (V = Vote)	Attachments (Bw-Board website, H-Handout, L-Link)	Presenter(s)
1:45 pm (60 min)	<ul> <li>D. Governance Topics</li> <li>1. Nominations and Elections process <ul> <li>a. Overview of the timeline</li> <li>b. Draft language for BOD Guidance on the 2020-21 Call for Nominations (v)</li> </ul> </li> <li>2. Update language for Outstanding Accounting Educator Award (v)</li> <li>3. Accounting Hall of Fame (AHOF) nominations</li> <li>4. APLG/FSA Phase 1 Proposal to join organizations</li> </ul>	<ul> <li>Bw - Proposed change of language for Call for Nominations</li> <li>Bw - Proposed draft language for Outstanding Accounting Educator Award</li> <li>L-<u>AHOF website</u></li> <li>Bw – APLG/FSA email overview</li> <li>Bw – APLG/FSA proposal</li> <li>Bw – APLG/FSA additional questions and answers</li> </ul>	Tracey Sutherland (overview) Wim Van der Stede (language) Marc Rubin - AHOF APLG/FSA
2:45 pm (30 min)	Break		
3:15 pm (60 min)	E. Council Meeting Agenda and Planning	Bw, H – Council Agenda	Cindy Durtschi Terry Shevlin
4:15 pm (30 min)	<ul> <li>F. Annual Meeting Speakers and Themes</li> <li>2020 - Speakers</li> <li>2021 - Theme</li> </ul>		Terry Shevlin Elaine Mauldin
4:45 pm	Wrap up and Adjourn		Terry Shevlin



# Final Board of Directors Agenda Atlanta Marriott Marquis

Atlanta Marriott Marquis Room L504 Sunday, November 17, 2019 8:30 am -11:30 am

**Meeting Resumes** 

Board of Directors Attending		
Terry Shevlin, President	Audrey Gramling, Director-Focusing on Segments	
Elaine Mauldin, President-Elect	Mary Harris Stanford, Director-Focusing on Intellectual	
Marc Rubin, Past-President	Property	
Mark Taylor, Vice President-Finance	John Hepp, Director-Focusing on Academic/Practitioner	
Steve Kaplan, Vice President-Education	Interaction	
Mark DeFond, Vice President-Research and Publications	Mark Beasley, Vice President-Finance-Elect	
Wim Van der Stede, Director-Focusing on International	Tracey Sutherland, Executive Director	
Board of Directors Not Attending		
Tracie Miller-Nobles, Director-Focusing on Membership		
Guests & Staff Attending		
Cindy Durtschi, Council Chair	Barbara Brady, Senior Director, Operations	
Julie Smith David, Chief Innovation Officer		

Time	Topic (V = Vote)	Attachments (Bw-Board website, H-Handout, L-Link)	Presenter(s)
7:45 am	Breakfast will be available in the L505 Room. The meeting will be in L504.		
8:30 am (30 min)	G. Reflections from the Council meeting		Cindy Durtschi Terry Shevlin
9:00 am (45 min)	H. AAA Business Model Follow-up		Elaine Mauldin Mark Beasley
9:45 am (15 min)	<ul> <li>I. Publications</li> <li>TAR Editor Transition</li> </ul>	Bw – Confidential <i>TAR</i> editor list	Marc DeFond
10:00 am (15 min)	Break		
10:15 am (30 min)	<ul><li>J. Governance</li><li>1. AAA Nominations Committee Update</li><li>2. Council Ballot Committee</li></ul>		Marc Rubin Cindy Durtschi
10:45 am (45 min)	<ul> <li>K. Other Business – Possible topics</li> <li>NTT Proposal (Terry Shevlin)</li> <li>AICPA/NASBA Proposal follow up (Steve Kaplan)</li> <li>Membership Survey follow up from Council</li> <li>Research Relevance</li> </ul>	Bw – NTT proposal	All
11:30 am	Adjourn		Terry Shevlin